Salade van gerookte forel met groene boontjes, rode ui en een roommayonaise geserveerd op een getoaste snee maïsbol.

Kook de groene boontjes in ruim water gaar, spoel de boontjes koud en laat ze uitlekken. Snij de rode ui in dunne ringen, snij de forel in reepjes en meng alles in een schaal. Meng de olie en witte wijnazijn met peper en zout en schenk dit over de salade. Schep de salade voorzichtig door elkaar.

Meng de mayonaise met de room en breng op smaak met peper zout.

Toast de sneetjes maïsbrood, beleg de broodjes met de salade, garneer de salade erop en schep op de bovenkant wat roommayonaise. Leg als laatste een takje dille op de mayonaise.


Eet smakelijk!

 

Ingrediënten voor 4 personen:

4 sneetjes maïsbol

Ingrediënten voor de salade:

200 gram groene boontjes
1 rode ui
125 gram gerookte forel
2 eetlepels olijf olie
1 eetlepel witte wijn azijn
peper en zout naar smaak
4 takjes dille

Ingrediënten voor de roommayonaise:

2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels slagroom