Gegrild wit desembroodje met een burger van zalm en relish en sla.

Snij de ui en de paprika’s in blokjes. Fruit de ui in olijfolie en voeg blokjes paprika toe. Schep suiker door de groenten en blus af met de witte wijnazijn. Bind de relish af met de maïzena (aangemaakt met wat water) en breng op smaak met peper en zout.

Met het eigeel door de blokjes zalm. Snij 2 bosuitjes in smalle ringetjes en voeg dit door het zalmmengsel. Breng het op smaak met peper en zout. Verdeel de zalm in 4 porties, maak er een burger van en bak deze in een pan.

Snij de broodjes door de helft en grill ze in een pan. Beleg ze daarna met sla en leg op elk broodje een zalmburger en een schepje relish. Dek de broodjes af met de andere helft van het desembroodje. Heerlijk genieten!


Eet smakelijk!

 

Ingrediënten voor 4 personen:

4 desembroodjes wit
300 gram verse zalm in blokjes gesneden
2 bosuitjes
peper en zout naar smaak
1 eierdooier

Ingrediënten voor de relish:

1 witte ui
1 rode paprika
1 groene paprika
3 eetlepels suiker
3 eetlepels olijfolie
2 dl witte wijnazijn
1 eetlepel maïzena